Zgledi vlečejo - Domov

(DOBER) VIDEO = (DOBER) IZOBRAŽEVALEC

Portal Zgledi vlečejo je zbirka kakovostnih video posnetkov, ki izobraževalce motivirajo k uporabi in pripravi videa v izobraževanju.

Na enem mestu ponujamo celotno produkcijo Andragoškega centra, ki jo stalno dopolnjujemo s kritičnim izborom video praks s področja izobraževanja iz Slovenije in sveta, ki so dostopne na spletu.

Zakaj? Ker je (dober) video (dober) izobraževalec.

Z igro do pismenosti

Andragoški center Slovenije je v sodelovanju s TV Pika pripravil didaktični komplet z naslovom Z igro do pismenosti, v katerem želi poudariti igrivo plat spodbujanja branja v domačem okolju, pri katerem sodelujejo pripadniki vseh generacij.

Didaktične komplete sestavljajo 4 oddaje, in sicer:

  • Kaj družine lahko naredimo za pismenost svojih otrok,
  • Povej mi zgodbo,
  • Naš malček šteje in
  • Moje prve črke.

Oddaje so namenjene staršem in starim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, varuhom oziroma vsakomur, ki bi želel otrokom do devetega leta približati knjigo in jih navdušiti, da se igrivo udomačijo v svetu besed in števil. Tako bi lahko s skupnimi močmi izboljšali raven pismenosti otrok in povečali njihovo uspešnost v šoli, spotoma pa bi odrasli lahko preizkusili tudi sami sebe.

Več informacij na spletni strani Pismenosti: https://pismenost.acs.si/gradiva/video-in-zvocna-gradiva/izobrazevalni-filmi/z-igro-do-pismenosti/